Flere søker seg til matfag på Tynset
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!
Fra 1. september kan NML-ere få tilgang til Parats kurs – sjekk hva som kan passe for deg allerede nå, se påmeldingsfrister - og meld deg på!
Les om hvordan NML'er Kristian Stue Grav utviklet en automatisk maskin som effektiviserte produksjonen av melkestandardprøver ved TINE Meieriet Tunga. Med kreativitet, teknisk innsikt og gjenbruksmaterialer, løste han både HMS-utfordringer og reduserte kostnader, samtidig som han skapte en modell for hvordan lokal innovasjon kan gjøre en forskjell.
Les om besøket som Mat- og meieriposten avla Dovre-meieriet – spesialanlegg for norsk Brie og Camembert med sterke fagfolk og sterk vekst.
To norske studenter reiste til Island sammen med studentkolleger fra hele Norden for å utforske meierifagets fremtid. Les hva de lærte om matsvinn, varmepumper, skyr og meierimatriksen – og hvorfor de kom hjem med både ny kunnskap og nye vennskap.
NML og Parat samler bransjen til handling: Under Arendalsuka 2025 tar vi matberedskap på alvor. Sammen med industri, utdanning og politikere løfter vi debatten om hvordan Norge skal sikre mat – også i krisetid.
NMLs sommerhilsen 2025 Vi oppsummerer våren med viktige vedtak, solid innsats i lønnsoppgjør og tett støtte til medlemmer i omstilling. Fra høsten blir NML en del av Parat, noe som åpner nye muligheter. God sommer ønskes alle medlemmer og samarbeidspartnere - hilsen fra NMLs styre og sekretariat!
Ny utgave ute! Les Mat- og meieriposten nr. 3–2025 med innhold fra hele bransjen – fra bærekraft og beredskap til innovasjon og faglige møteplasser. Tilgjengelig digitalt nå!