Mat- og meieriposten nr. 3 – 2025 er her!
Vårens utgave er fullpakket med aktuelt stoff for alle som er opptatt av mat, meieri og framtidas norske matproduksjon. Vi byr på bedriftsbesøk hos TINE Meieriet Dovre, reisebrev fra Nordic Dairy Congress på Island og et innblikk i hvordan både studenter, fagfolk og teknologileverandører bidrar til innovasjon og bærekraft.
Du får også lese om:
• Unik beredskapsavtale mellom TINE og Innlandet fylkeskommune
• Hvordan Q-Meieriene bruker matte på melkekartongen for å redusere matsvinn
• Dyrevelferd i norske melkekufjøs – hva sier forskningen?
• Nye produktnyheter og spennende forskningsprosjekter
• Portrettintervju med Tetra Paks bærekraftdirektør Nicole Uvenbeck
I tillegg løfter lederen viktige spørsmål om kunnskapsdeling, fagfellesskap og den rollen fagfolk spiller i et robust og bærekraftig matsystem.
Her er linkt til digital utgave (for abonnenter eller for de som ønsker å bli): Digital utgave Mat- og meieriposten utgave 3, 2025