IDF Norge: Seminar om "The roadmap for dairy in sustainable food systems"

IDF-seminar

Det årlige IDF-seminaret ble for 2023 avholdt på TINEs hovedkontor i Oslo. Tema var "The roadmap for dairy in sustainable food systems"

IDF-seminar

IDF (International Dairy Federation) er en allsidig organisasjon som favner om hele meierisektoren fra jord til bord.

Ca. 100 deltakere var samlet på TINE Kalbakken under årets IDF-konferanse 4. mai. Nasjonale og internasjonale foredragsholdere ga perspektiver om  det sentrale temaene bærekraft og matsystemer! Skal vi kunne ha nok mat og bærekraftig matproduksjon til den voksende befolkningen, er melk og melkeproduksjon faktisk en viktig matvare og verktøy.

Du har muligheter for å få tilgang til foredragene og/eller artikler hvis du kontakter melk.no.

 

 

Ida Berg Hauge, direktør for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og leder for IDF Norge, åpnet seminaret.

Thanawat Tiensin, Director of Animal Production and Health Division (NSA), FAO

Gunnar Hovland om bærekraftsarbeidet i TINE.

RS Sodhi, President, Indian Dairy Association fortalte om India og melkeproduksjon. India er verdens største melkeproduserende nasjon, og er  i en verdensdel som står nesten for 1/4 av all melkeproduksjon! I india har de mange små gårder og kooperativ-systemer som står for den daglige produksjon. De har hatt en stor vekst i produksjonen de siste årene og forventer en betydelig økning i de kommende årene. 

IDF-seminaret var også innom hvordan kjedene jobbet med bærekraft. Dorthe Gill Brudvik, Direktør EMV, Coop Norge orienterte på temaet. En matvarekjedes perspektiv på bærekraft: COOPs 10-indikator system for bærekraft. Hennes innlegg ga også perspektiver på hvordan forbrukerne tenker (eller ikke tenker om) bærekraft, og hvordan Coop jobber med dette.


Mat- og meieripostens utgave nr. 3 2024.

13 juni 2024

Et av landets eldste fagblad, mat- og meieriposten, er klar med ny utgave; nr. 3, 2024. Mye spennende fagstoff kan du finne der og de som er abonnenter kan allerede nå lese utgaven digitalt. Papirutgaven kommer noe senere.

Scroll til toppen