IDF Norge: Seminar om "The roadmap for dairy in sustainable food systems"

IDF-seminar

Det årlige IDF-seminaret ble for 2023 avholdt på TINEs hovedkontor i Oslo. Tema var "The roadmap for dairy in sustainable food systems"

IDF-seminar

IDF (International Dairy Federation) er en allsidig organisasjon som favner om hele meierisektoren fra jord til bord.

Ca. 100 deltakere var samlet på TINE Kalbakken under årets IDF-konferanse 4. mai. Nasjonale og internasjonale foredragsholdere ga perspektiver om  det sentrale temaene bærekraft og matsystemer! Skal vi kunne ha nok mat og bærekraftig matproduksjon til den voksende befolkningen, er melk og melkeproduksjon faktisk en viktig matvare og verktøy.

Du har muligheter for å få tilgang til foredragene og/eller artikler hvis du kontakter melk.no.

 

 

Ida Berg Hauge, direktør for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og leder for IDF Norge, åpnet seminaret.

Thanawat Tiensin, Director of Animal Production and Health Division (NSA), FAO

Gunnar Hovland om bærekraftsarbeidet i TINE.

RS Sodhi, President, Indian Dairy Association fortalte om India og melkeproduksjon. India er verdens største melkeproduserende nasjon, og er  i en verdensdel som står nesten for 1/4 av all melkeproduksjon! I india har de mange små gårder og kooperativ-systemer som står for den daglige produksjon. De har hatt en stor vekst i produksjonen de siste årene og forventer en betydelig økning i de kommende årene. 

IDF-seminaret var også innom hvordan kjedene jobbet med bærekraft. Dorthe Gill Brudvik, Direktør EMV, Coop Norge orienterte på temaet. En matvarekjedes perspektiv på bærekraft: COOPs 10-indikator system for bærekraft. Hennes innlegg ga også perspektiver på hvordan forbrukerne tenker (eller ikke tenker om) bærekraft, og hvordan Coop jobber med dette.


Meieriposten på besøk hos Skala Oslo

02 juni 2023

Skala har i over 80 år vært en sentral leverandør til meieriindustrien, men også i økende grad til øvrig matbransje. Meieriposten har vært på besøk for å bli mer kjent med Skala og Skala Gruppen. Du kan lese mer om dette i Meieripostens augustutgave!

Æresmedlem i NML

01 juni 2023

Under NMLs Landsmøtearrangementet på Hamar, ble Øjvin Falch tildelt NMLs Æresmedlemskap for sin mangeårige innsats i ulike roller som fagperson, men ikke minst på grunn av mange verv som han har hatt opp gjennom årene.

NorgesGruppen kåret Rørosmeieriet til «Årets Grønne Spydspiss».

16 mai 2023

Rørosmeieriet fikk nylig utmerkelsen «Grønn spydspiss» av NorgesGruppen. Å få en slik annerkjennelse foran hele mat-Norge var en skikkelig fin overraskelse, og oppmuntring til å fortsette arbeidet med å finne løsninger som er så ressursoptimale som mulig. Dette er en pris jeg setter høyt, og deler med alle på meieriet, sier meieribestyrer Trond Lund.

Scroll til toppen