Meieripostens føljetong "Meieriposten på besøk hos....", har tatt turen til Q-Meieriene Gausdal, et meieri lokalisert i et melketungt område i Innlandet. Hele artikkelen kan du lese i kommende utgave av Meieriposten.
Ved vårt besøk ved Q-Meieriene Gausdal møtte vi mange engasjerte medarbeidere, med blant annet fabrikksjef Lillian Findalen i spissen. De delte sine erfaringer fra sine år ved meieriet og hvordan det er å være medarbeider der i dag. Stikkord som går igjen er at det gis muligheter, fagutdanning, godt arbeidsmiljø, bedrift i endring, spille på lag, stoltheten av å kunne bidra gjennom Kavlifondet, for å nevne noe. Det er en spennende historie som fortelles om en viktig hjørnesteinsbedrift i Gausdal, og om en rivende utvikling siden produksjonen startet for godt over 20 år siden. Hele artikkelen kan du lese i kommende utgave av Meieriposten.
En engasjert fabrikksjef, Lillian Findalen, forteller om produktene som har vært produsert, og produseres i dag ved Q-Meieriene Gausdal.
Thatsani Nysted ved posemaskin trives veldig godt i et trygt arbeidsmiljø der det er fokus på kvalitet!
Kamila Rosa synes det er et godt arbeidsmiljø ved meieriet. Hun har over 10 års fartstid og synes laben er en god arbeidsplass.
Over 2/3 av medarbeiderne har fagutdanning og Q-Meieriene har lærlinger, både fordi det er en viktig rekrutteringskanal, men for å bidra som bedrift i samfunnsoppdraget på fagopplæring. Her ser vi utplasseringselev Viktor Kraft sammen med fagansvarlig for fagopplæring Niels Klaape.
God arbeidsplass og godt miljø sier Salim Habdala Aabdow, Sverre Skjelle, Svein Gulmoen og Mariam Saed, her på lageret.
Skummesalen er hjertet ved meieriet. Leszek Pettke og Kenneth Rønningen sier det er et godt arbeidsmiljø og at det gis muligheter for de som vil. At bedriften også deler ut sitt overskudd til veldedig formål (Kavlifondet), synes de også er bra.
NML og Parat samler bransjen til handling: Under Arendalsuka 2025 tar vi matberedskap på alvor. Sammen med industri, utdanning og politikere løfter vi debatten om hvordan Norge skal sikre mat – også i krisetid.
NMLs sommerhilsen 2025
Vi oppsummerer våren med viktige vedtak, solid innsats i lønnsoppgjør og tett støtte til medlemmer i omstilling. Fra høsten blir NML en del av Parat, noe som åpner nye muligheter. God sommer ønskes alle medlemmer og samarbeidspartnere - hilsen fra NMLs styre og sekretariat!
Ny utgave ute! Les Mat- og meieriposten nr. 3–2025 med innhold fra hele bransjen – fra bærekraft og beredskap til innovasjon og faglige møteplasser. Tilgjengelig digitalt nå!