Fagdager

Nord-Norges Meierifolks Forening arrangerte tur til Trondheim i forbindelse med oste VM 2023.

Dette ble en innholdsrik tur med mye faglig innhold i tillegg til sosiale tilstelninger.

Nord-Norges Meierifolks Forening arrangerte tur til Trondheim i forbindelse med oste VM 2023.

På fredag begynte vi med omvisning på Nidar. Det er vel ikke til å stikke under en stol at det ble litt prøvesmaking der. I tillegg til å få opp sukkernivået så fikk vi innblikk i produksjonsmetoder og historien til Nidar. Vi takker for en flott gjennomgang hos Nidar.

Etter dette gikk turen videre til TINE Tunga. Også der fikk vi omvisning og fikk sett på produksjonen. Vi møtte to andre lokallag, NML Midt og Sønnenfjelske Mat- og meierifolks Forening. Det ble en sosial sammenkomst der anleggssjef Øyvind Hatletveit tok en felles runde der han forklarte om TINE Tunga og deres drift. Her ble det også tid til en felles lunsj.

På kvelden ble det omvisning med ølsmaking og middag på E.C. Dahls. Her fikk vi høre om historien til E. C. Dahls og hvordan veien har vært fra de startet ølproduksjonen frem til i dag.

På lørdag gikk turen til Trondheim Spektrum og oste VM.

Her fikk vi truffet mange produsenter, der man fikk samtaler rundt ysteprosesser og deres historie.

Også artig at TINE hadde egen stand der de serverte TINE produkter på utradisjonelt vis. I dagens samfunn er det viktig å være fremoverlent og tilpasningsdyktig for å tilpasse seg markedet og kundene.


LARGE ICE-CREAM CO (LICC)

16 juli 2024

LARGE ICE-CREAM CO (LICC), ble grunnlagt i 2022 av den gangen 13 år gamle Sophia og hennes far Christian Træland. LICC gir ungdom arbeidsmuligheter og verdifull erfaring gjennom over 30 iskremsvogner. Selskapet tilbyr trygge jobber, karriereutvikling og har ambisjoner om nasjonal vekst. LICC er et inspirerende eksempel på ungdomsengasjement og entreprenørskap.

Scroll til toppen