Samling for studenter ved Fagskulen i Vestland

Fagskulen i Vestland og Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling

Første kullet i som går på deltidsstudiet Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling ved Fagskulen i Vestland, er i sitt andre år. Denne uka var de samlet på kurs i Trondheim. NML orienterte om blant annet arbeidslivets spilleregler.

Fagskulen i Vestland og Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling

15 studenter har deltatt i det første kullet i kurset "Handverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling". Studentene er nå i sitt andre år og nylig var de samlet i Trondheim hvor de fikk mer faglig påfyll. Blant annet orienterte NML studentene om "arbeidslivets spilleregler"

Fagskulen Vestland startet 2022 et studietilbud i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling, i samarbeid med Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) og Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF) avd. Trondheim.

Utdanningen i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling, er på 60 studiepoeng. Årsstudiet går på deltid over to år og er nett- og samlingsbasert. Studiesteder er SJH i Aurland og THYF i Trondheim. Det blir i alt ni samlinger gjennom to år, der hver samling er på fire til fem dager. I tillegg er det eksamen.

De fleste fra det første kullet, som representerer både ansatte og drivere av gårdsmeierier, i tillegg til de som er i "startgropa" og vurderer å starte melkeforedling.

Melkeforedling i praksis og teori er det sentrale innholdet i undervisninga. Gjennom studiet veksles det mellom forelesninger, arbeidsoppgaver individuelt og i grupper, bedriftsbesøk til melkeforedlingsbedrifter, presentasjoner og rettleiing. Ysteriet ved SJH er nylig oppgradert til et romslig og moderne produksjons- og undervisningslokale.


Økning av søkere til matfagopplæring i Rørosregionen

09 januar 2025

Rørosregionen har klart å tredoble antall søkere til restaurant- og matfag ved å satse på samarbeid mellom skoler, bedrifter og fylkeskommuner. Gjennom ulike initiativ, viser regionen hvordan man kan inspirere ungdom til en fremtid i matbransjen. Rørosregionen er et forbilde for rekruttering til norsk matindustri!

NML ønsker alle en riktig god jul!

19 desember 2024

Dette er NMLs jule- og nyttårshilsen for 2024. En liten fot i bakken fra året som snart er bak oss, om viktigste hendelser, resultater og fremtidige muligheter. Takk til alle medlemmer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere for engasjement og innsats!

Scroll til toppen