Samling for studenter ved Fagskulen i Vestland

Fagskulen i Vestland og Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling

Første kullet i som går på deltidsstudiet Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling ved Fagskulen i Vestland, er i sitt andre år. Denne uka var de samlet på kurs i Trondheim. NML orienterte om blant annet arbeidslivets spilleregler.

Fagskulen i Vestland og Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling

15 studenter har deltatt i det første kullet i kurset "Handverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling". Studentene er nå i sitt andre år og nylig var de samlet i Trondheim hvor de fikk mer faglig påfyll. Blant annet orienterte NML studentene om "arbeidslivets spilleregler"

Fagskulen Vestland startet 2022 et studietilbud i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling, i samarbeid med Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) og Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF) avd. Trondheim.

Utdanningen i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling, er på 60 studiepoeng. Årsstudiet går på deltid over to år og er nett- og samlingsbasert. Studiesteder er SJH i Aurland og THYF i Trondheim. Det blir i alt ni samlinger gjennom to år, der hver samling er på fire til fem dager. I tillegg er det eksamen.

De fleste fra det første kullet, som representerer både ansatte og drivere av gårdsmeierier, i tillegg til de som er i "startgropa" og vurderer å starte melkeforedling.

Melkeforedling i praksis og teori er det sentrale innholdet i undervisninga. Gjennom studiet veksles det mellom forelesninger, arbeidsoppgaver individuelt og i grupper, bedriftsbesøk til melkeforedlingsbedrifter, presentasjoner og rettleiing. Ysteriet ved SJH er nylig oppgradert til et romslig og moderne produksjons- og undervisningslokale.


Nordisk Meierikongress 2025, 20-22. mai, Reykjavik Island.

17 oktober 2024

Den 25. Nordiske Meierikongressen vil bli arrangert i Reykjavik fra 20.-22. mai 2025, med hovedfokus på bærekraftig utvikling innen meieriindustrien. Under temaet "Unlock the Power of Dairy", vil det bli holdt foredrag og diskusjoner om hvordan meieriprodukter kan bidra til helse og velvære, samt hvordan industrien kan tilpasse seg globale bærekraftsmål.

Scroll til toppen