Mat- og meieriposten på besøk ved TINE Meieriet Dovre
Les om besøket som Mat- og meieriposten avla Dovre-meieriet – spesialanlegg for norsk Brie og Camembert med sterke fagfolk og sterk vekst.
Matbransjens Opplæringskontor hadde oppstartssamling for hele 17 lærlinger (1. års) og ditto fagledere i Mjøståret. Dette var deres "kickoff" for nytt kull og rekruttering til en av landets viktigste bransjer; Matbransjen. NML var også til stede for å si noe om det å være fagorganisert og fordelene med det å være i NML.
35 deltakere var samlet i Matbransjens Opplæringskontors (MO) "oppstartssamling". MO er opplæringskontoret for matbransjen i Innlandet, der alle de store aktørene blant matbedriftene er representert (TINE, Nortura, HOFF, Orkla m.fl.). Det var 17. 1.årslærlinger og tilsvarende fagledere, som deltok under oppstartssamlingen på Mjøståret i tillegg til foredragsholdere.
Samlingen inneholdt de viktigste temaene som en lærling må forholde seg til når en starter opp i en bedrift. Samlingen var godt koordinert og ledet av opplæringskontorets leder av Marit Finseth Løberg,
Fagforeningene NNN og NML var til stede for å orientere om fagforeninger, partssamarbeid og betydningen av at lærlingene også deltar og engasjerer seg i dette lokalt.
Matbransjens Opplæringskontor ved daglig leder Marit Finseth Løberg, flankert av Trond Einar Pettersen fra NNN til høyre og Ottar Olden fra NML til venstre.
Les om besøket som Mat- og meieriposten avla Dovre-meieriet – spesialanlegg for norsk Brie og Camembert med sterke fagfolk og sterk vekst.
To norske studenter reiste til Island sammen med studentkolleger fra hele Norden for å utforske meierifagets fremtid. Les hva de lærte om matsvinn, varmepumper, skyr og meierimatriksen – og hvorfor de kom hjem med både ny kunnskap og nye vennskap.
NML og Parat samler bransjen til handling: Under Arendalsuka 2025 tar vi matberedskap på alvor. Sammen med industri, utdanning og politikere løfter vi debatten om hvordan Norge skal sikre mat – også i krisetid.