Flere søker seg til matfag på Tynset
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Et av landets eldste fagblad er ute med nytt innhold, og abonnenter kan allerede nå lese utgaven digitalt. Det er bare å glede seg til faglig påfyll og gode historier fra mat- og meieribransjen.
Mat- og meieriposten nr. 3 – 2025 er her!
Vårens utgave er fullpakket med aktuelt stoff for alle som er opptatt av mat, meieri og framtidas norske matproduksjon. Vi byr på bedriftsbesøk hos TINE Meieriet Dovre, reisebrev fra Nordic Dairy Congress på Island og et innblikk i hvordan både studenter, fagfolk og teknologileverandører bidrar til innovasjon og bærekraft.
Du får også lese om:
• Unik beredskapsavtale mellom TINE og Innlandet fylkeskommune
• Hvordan Q-Meieriene bruker matte på melkekartongen for å redusere matsvinn
• Dyrevelferd i norske melkekufjøs – hva sier forskningen?
• Nye produktnyheter og spennende forskningsprosjekter
• Portrettintervju med Tetra Paks bærekraftdirektør Nicole Uvenbeck
I tillegg løfter lederen viktige spørsmål om kunnskapsdeling, fagfellesskap og den rollen fagfolk spiller i et robust og bærekraftig matsystem.
Her er linkt til digital utgave (for abonnenter eller for de som ønsker å bli): Digital utgave Mat- og meieriposten utgave 3, 2025
Rekrutteringsprosjektet til matfag i Rørosregionen viser gode resultater med økte søkertall. Vi har hatt en samtale med prosjektleder Marit Evanger om status på prosjektet.
Under Arendalsuka 2025 arrangerte NML og Parat en paneldebatt om matberedskap. Et bredt sammensatt panel konkluderte med at tiden er inne for at vi i Norge må styrke matproduksjonen og hele matsystemet, inklusive rekruttering/kompetanse nå!
Fra 1. september kan NML-ere få tilgang til Parats kurs – sjekk hva som kan passe for deg allerede nå, se påmeldingsfrister - og meld deg på!