Les om Parats rikholdige kurs og konferanser - og meld deg på!
Fra 1. september kan NML-ere få tilgang til Parats kurs – sjekk hva som kan passe for deg allerede nå - og meld deg på!
Første kullet i som går på deltidsstudiet Handtverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling ved Fagskulen i Vestland, er i sitt andre år. Denne uka var de samlet på kurs i Trondheim. NML orienterte om blant annet arbeidslivets spilleregler.
15 studenter har deltatt i det første kullet i kurset "Handverksysting - verdiskaping i mjølkeforedling". Studentene er nå i sitt andre år og nylig var de samlet i Trondheim hvor de fikk mer faglig påfyll. Blant annet orienterte NML studentene om "arbeidslivets spilleregler"
Fagskulen Vestland startet 2022 et studietilbud i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling, i samarbeid med Sogn Jord- og Hagebruksskule (SJH) og Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF) avd. Trondheim.
Utdanningen i Handverksysting – verdiskaping i mjølkeforedling, er på 60 studiepoeng. Årsstudiet går på deltid over to år og er nett- og samlingsbasert. Studiesteder er SJH i Aurland og THYF i Trondheim. Det blir i alt ni samlinger gjennom to år, der hver samling er på fire til fem dager. I tillegg er det eksamen.
De fleste fra det første kullet, som representerer både ansatte og drivere av gårdsmeierier, i tillegg til de som er i "startgropa" og vurderer å starte melkeforedling.
Melkeforedling i praksis og teori er det sentrale innholdet i undervisninga. Gjennom studiet veksles det mellom forelesninger, arbeidsoppgaver individuelt og i grupper, bedriftsbesøk til melkeforedlingsbedrifter, presentasjoner og rettleiing. Ysteriet ved SJH er nylig oppgradert til et romslig og moderne produksjons- og undervisningslokale.
Fra 1. september kan NML-ere få tilgang til Parats kurs – sjekk hva som kan passe for deg allerede nå - og meld deg på!
Verv en kollega – få premie! Nye medlemmer som blir med i NML nå, får kontingentfri juni. Bli med i NML!
Nytt styre, ny fremtid i Parat og vervekampanje: Les vår hilsen til medlemmene – og en ekstra takk til dere som jobber i påska!