Mat- og meieriposten på besøk ved TINE Meieriet Dovre
Les om besøket som Mat- og meieriposten avla Dovre-meieriet – spesialanlegg for norsk Brie og Camembert med sterke fagfolk og sterk vekst.
Mat- og meieriposten har vært på besøk hos Kavli i Bergen og blitt bedre kjent med både Kavli som konsern og ikke minst den solide norske produksjonsbedriften. Nylig feiret Kavli 100 år siden oppstarten i Bergen og at de i over 60 år har delt sitt overskudd til allmennyttige formål.
Med et smil og stort engasjement tar Annette Waage Jung og Ingunn Vårdal oss imot i resepsjonen og ønsker velkommen til Kavli. Kavli, kjent for sin innovative tilnærming, har utviklet seg fra å være en liten smelteostprodusent som startet for 100 år siden, til å bli en betydelig aktør med nesten 1000 ansatte fordelt på produksjonsanlegg i Norge, Sverige og Storbritannia.
Kavlifondet, som mottar hele overskuddet fra selskapet, støtter humanitært arbeid, forskning og kultur. Bedriften feirer ikke bare sin 100-årige historie, men også sitt kontinuerlige fokus på innovasjon og samfunnsnytte. Les mer om bedriftsbesøket og bli kjent med noen av de som jobber i produksjonen i Kavli i Bergen i juniutgaven av Mat- og meieriposten.
Les om besøket som Mat- og meieriposten avla Dovre-meieriet – spesialanlegg for norsk Brie og Camembert med sterke fagfolk og sterk vekst.
To norske studenter reiste til Island sammen med studentkolleger fra hele Norden for å utforske meierifagets fremtid. Les hva de lærte om matsvinn, varmepumper, skyr og meierimatriksen – og hvorfor de kom hjem med både ny kunnskap og nye vennskap.
NML og Parat samler bransjen til handling: Under Arendalsuka 2025 tar vi matberedskap på alvor. Sammen med industri, utdanning og politikere løfter vi debatten om hvordan Norge skal sikre mat – også i krisetid.