1.800 næringsmidler har kjempet om en rekke medaljer i International Food Contest i Herning 1.-3. november.

150 dommere har vært i sving for å kåre vinnerne. TINE og Q-Meieriene gjorde seg sterkt gjeldende i den harde konkurransen, skriver Dagligvarehandelen.

produktutviklingssjef-a-waage-jung-qmeieriene
Produktutviklingssjef Annette Waage Jung fra Q-Meieriene har fulgt bedømmelsene på nært hold under den internasjonale konkurransen i Herning (Foto: Q-Meieriene)

Syv medaljer til Q

Produktutviklingssjef Annette Waage Jung fra Q-Meieriene har fulgt bedømmelsene på nært hold. Hun hadde med seg ni ulike skyr- og yoghurtvarianter i konkurransen, og er  veldig stolt over å komme hjem med syv medaljer i kofferten: 3 gull, 3 sølv og 1 bronse.

Det ble gull til Skyr appelsin/mango, Skyr fersken/bringebær og Frokostyoghurt melon/pasjon. Skyr blåbær, Skyr kaffe og Frokostyoghurt vanilje fikk sølv mens Skyr mini bringebær ble tildelt bronse.

Q-sjef Bent Myrdahl har i en epost til Dagligvarehandelen lovet kakefest på meieriene. Han synes det er morsomt at den lille utfordreren vinner medaljer i knivskarp internasjonal konkurranse.

– Personlig ble jeg mest glad for at poseyoghurtene våre fikk medalje, sier Myrdahl.

60 medaljer til Tine

Storebror Tine hadde meldt inn produkter i svært mange kategorier i årets konkurranse.

Og når man teller opp deres medaljefangst, skjønner man at meierikonkurransen i Herning er svært medaljerik. Rundt 60 medaljer ble det på ulike Tine-produkter fra ulike meierier, og inkludert her er en rekke ærespriser. Blant annet vant de æresprisen i kategorien «spesialoster som ikke er typisk gulost» med 0,3% Gamalost frå Vik smørbar 110g Beger. Det ble også ærespris til Tine på Storsteinnes for Brunost 29% Tine Gudbrandsdalsost Misvær 500g i kategorien «Brunost» og ærespris i kategorien syrnede produkter naturell (utenom yoghurt) til Creme fraiche 35% Tine Seterrømme 300g fra Harstad.

I kategorien smaksatt melk sjokolademelk fikk Tine æresprisen for Milkshake 1,5% Tine Milkshake Sjokolade 220 ml. Æresprisen i kategorien sauser, og supper gikk også til Tine, for ernæringsproduktet Suppe 10% E+ med smak av kylling og karri 1000ml. I kategorien «produkter fremstilt av annen melk enn kumelk eller som blanding» vant Tine Brumunddal med Søt konsummelk 3,6% Tine langtidsholdbar 300ml.

For øvrig var det en britisk lagret cheddar fra et Arla-meieri som vant hovedkonkurransen. Det samme meieriet vant også i fjor.

Holstebro Mejeri vant det internasjonale smørmesterskapet med en usaltet Lurpak 400 g til det arabiske markedet, mens en UHT-fløte med 36 prosent fett sikret Esbjerg Mejeri årets mesterskap i konsummelk-kategorien.